Wykwintna sałatka szparagowa

Składniki

Szparagi zielone

200 g

Pomidorki koktajlowe

10 szt.

Pomarańcze

2 szt.

Sałata rzymska

1 szt.

Oliwa z oliwek extra virgin

150 ml

Sok ze świeżych pomarańczy

50 ml

Ocet sherry

15-20 ml

Sól

Do smaku

Pieprz kolorowy świeżo mielony

Do smaku

Świeża mięta pieprzowa

Do smaku

Melisa

Do dekoracji

Liczba porcji

45 minut

Czas przygotowania

4 porcje

Składniki

Szparagi zielone

200 g

Pomidorki koktajlowe

10 szt.

Pomarańcze

2 szt.

Sałata rzymska

1 szt.

Oliwa z oliwek extra virgin

150 ml

Sok ze świeżych pomarańczy

50 ml

Ocet sherry

15-20 ml

Sól

Do smaku

Pieprz kolorowy świeżo mielony

Do smaku

Świeża mięta pieprzowa

Do smaku

Melisa

Do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zamrożone szparagi obrać do ¾ dolnej części. Położyć na blachę perforowaną, posolić i zblanszować do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Wyjąć z pieca, zahartować w lodzie lub w zimnej wodzie z lodem. Osuszyć. Pomidorki umyć i pokroić w połówki. Pomarańcze obrać i wyciąć segmenty. Sałatę rzymską umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki. Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Przygotowanie dressingu: wycisnąć sok z jednej pomarańczy, dodać oliwę z oliwek, ocet sherry, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sposób podania: Sałatkę włożyć w miski lub inne naczynia, polać dressingiem. Udekorować świeżą miętą pieprzową i melisą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Szparagi Zielone

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację