Ziemniaki nadziewane warzywami
Liczba porcji
3 porcje
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Brunoise brokuły
15 g
Brunoise duet cukinii
15 g
Brunoise duet marchewki
15 g
Brunoise kalafior
15 g
Ziemniaki
6 szt.
Oliwa z oliwek
10 ml
Papryczka chili świeża
1 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Pietruszka
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Oliwę z oliwek podgrzać na patelni. Następnie dodać wszystkie warzywa Brunoise, posiekaną papryczkę chili i całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przygotowane składniki odstawić do wystygnięcia.
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurku w osolonej wodzie lub przygotować na parze (wg własnego uznania). Miękkie ziemniaki podzielić na pół i wydrążyć ¾ zawartości. Wydrążony miąższ połączyć z wcześniej przygotowanymi warzywami Brunoise.
Przygotowaną masą ziemiaczono-warzywną wypełnić połówki ziemniaków i upiec całość w piekarniku przez 10 minut w temp. 180°C (do momentu podgrzania dania).
Sposób podania:
Ziemniaki podawać na ciepło jako przystawkę lub dodatek do mięsa lub ryby. Danie udekorować według uznania pietruszką i papryczką chili.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację