Ziemniaki nadziewane warzywami

Składniki

Brunoise brokuły

15 g

Brunoise duet cukinii

15 g

Brunoise duet marchewki

15 g

Brunoise kalafior

15 g

Ziemniaki

6 szt.

Oliwa z oliwek

10 ml

Papryczka chili świeża

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Pietruszka

do dekoracji

Liczba porcji

3 porcje

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Brunoise brokuły

15 g

Brunoise duet cukinii

15 g

Brunoise duet marchewki

15 g

Brunoise kalafior

15 g

Ziemniaki

6 szt.

Oliwa z oliwek

10 ml

Papryczka chili świeża

1 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Pietruszka

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Oliwę z oliwek podgrzać na patelni. Następnie dodać wszystkie warzywa Brunoise, posiekaną papryczkę chili i całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przygotowane składniki odstawić do wystygnięcia.

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurku w osolonej wodzie lub przygotować na parze (wg własnego uznania). Miękkie ziemniaki podzielić na pół i wydrążyć ¾ zawartości. Wydrążony miąższ połączyć z wcześniej przygotowanymi warzywami Brunoise.

Przygotowaną masą ziemiaczono-warzywną wypełnić połówki ziemniaków i upiec całość w piekarniku przez 10 minut w temp. 180°C (do momentu podgrzania dania).

Sposób podania:

Ziemniaki podawać na ciepło jako przystawkę lub dodatek do mięsa lub ryby. Danie udekorować według uznania pietruszką i papryczką chili.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację