
Zupa grecka z krewetkami
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
25 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
300 g
Szalotka
3 szt.
Grecka oliwa z oliwek
10 ml
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
250 g
Liść laurowy
3 listki
Bulion warzywny
1000 ml
Pasta pomidorowa
500 ml
Oregano
do smaku
Ocet czerwony
do smaku
Sól, pieprz
szczypta
Grzanki
8 szt.
Krewetki
4 szt. (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać Pepitki bez wcześniejszego gotowania i zamrożone warzywa Brunoise. Następnie dodać liść laurowy i podsmażać 5 min. Całość zalać bulionem i dusić przez 10 min. Na koniec dodać pastę pomidorową i doprawić solą i pieprzem oraz oregano. Gotować jeszcze przez 5 minut.
Sposób podania:
Serwować w głębokim talerzu z grzankami i opcjonalnie z krewetką. Przed podaniem skropić zupę czerwonym octem.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację