Zupa krem z kukurydzy

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

30 g

Kukurydza złocista

100 g

Bulion warzywny

200 ml

Olej z wędzonych warzyw

10 ml

Sól

do smaku

Woda

do gotowania

Świeże zioła

do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

30 g

Kukurydza złocista

100 g

Bulion warzywny

200 ml

Olej z wędzonych warzyw

10 ml

Sól

do smaku

Woda

do gotowania

Świeże zioła

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Wodę zagotuj, Pepitki gotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.

Zagotuj wodę na kukurydzę, kukurydzę gotuj w osolonej wodzie przez 15 min.

Kukurydzę zblenduj na gładką masę.

Sposób podania:

Pepitki ułóż na talerzu, a następnie wlej przygotowany krem.
Udekoruj olejem z wędzonych warzyw i ziołami.

Wideo:

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację