Zupa krem z kukurydzy
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
30 g
Kukurydza złocista
100 g
Bulion warzywny
200 ml
Olej z wędzonych warzyw
10 ml
Sól
do smaku
Woda
do gotowania
Świeże zioła
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Wodę zagotuj, Pepitki gotuj w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut, na koniec przelej zimną wodą, odstaw.
Zagotuj wodę na kukurydzę, kukurydzę gotuj w osolonej wodzie przez 15 min.
Kukurydzę zblenduj na gładką masę.
Sposób podania:
Pepitki ułóż na talerzu, a następnie wlej przygotowany krem.
Udekoruj olejem z wędzonych warzyw i ziołami.
Wideo:
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację