Zupa krem z selera z pasternakiem
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Puree z selera 100% warzyw
1200 g
Pasternak Krojony
50 sztuk
Bulion warzywny
800 ml
Śmietanka sojowa
150 ml
Olej truflowy
20 ml
Olej ryżowy
10 ml
Marchewka w cienkich paskach o szerokości 3 cm
2 plasterki
Ziemniaki w cienkich paskach o szerokości 3 cm
2 plasterki
Buraki w cienkich paskach o szerokości 3 cm
2 plasterki
Pędy groszku
2 gałązki
Sposób przygotowania:
Puree z selera rozmrozić, wymieszać z gorącym bulionem i śmietanką sojową. Gotować na wolnym ogniu przez kilka minut i dokładnie zmiksować, aby uzyskać gładką konsystencję. Kawałki pasternaku rozmrozić, podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu i podsmażyć na złoto na oleju ryżowym. Przechowywać w cieple.
Plasterki marchewki, ziemniaków i buraków pokroić na 5 równych kwadratów każdy. Wszystkie warzywa ułożyć na papierze do pieczenia lub silikonowej macie. Suszyć przez 4 minuty dolnej części pieca w temp. 130°C (termoobieg). Następnie schłodzić.
Sposób podania:
Zupę wlać do miseczek, skropić olejem truflowym. Kawałki pasternaku ułożyć pionowo. Udekorować zupę kawałkami suszonych warzyw oraz pędami groszku.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację