Zupa mix krem z puree z batatów i z groszku
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Puree z batatów 100% warzyw
400 g
Puree z zielonego groszku 100% warzyw
400 g
Jarmuż tysiąc liści
do dekoracji
Cebula biała
40 g
Czerwone pepperoni
-
Mleko kokosowe
400 ml
Kolendra ziarno
według uznania
Kolendra świeża
20 g
Sos sojowy
według uznania
Gałka muszkatołowa
według uznania
Ser pleśniowy
według uznania
Olej słonecznikowy
według uznania
Limonka
według uznania
Sól, pieprz
według uznania
Sposób przygotowania:
Przygotować dwa garnki. W każdym delikatnie rozgrzać olej. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulę i dolać do niej mleko kokosowe. Połączone i podsmażone produkty przełożyć po połowie do obydwu garnków.
Do jednego garnka dodać purée z batatów, pokrojone pepperoni i kolendrę ziarno. Do drugiego dodać purée z groszku zielonego oraz gałkę muszkatołową. Przygotowane potrawy doprawić sosem sojowym, limonką i białym pieprzem, dodać listki kolendry. Następnie zblendować osobno, aby powstały dwa kremy. Nie ma konieczności ich przecierania.
Sposób podania:
Każdy krem nalewać jednocześnie powoli na talerz. Jarmuż usmażyć w małej ilości tłuszczu na chrupko i udekorować przygotowane danie. Podawaj posypane serem i pepperoni.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację