Zupa mix krem z puree z batatów i z groszku

Składniki

Puree z batatów 100% warzyw

400 g

Puree z zielonego groszku 100% warzyw

400 g

Jarmuż tysiąc liści

do dekoracji

Cebula biała

40 g

Czerwone pepperoni

-

Mleko kokosowe

400 ml

Kolendra ziarno

według uznania

Kolendra świeża

20 g

Sos sojowy

według uznania

Gałka muszkatołowa

według uznania

Ser pleśniowy

według uznania

Olej słonecznikowy

według uznania

Limonka

według uznania

Sól, pieprz

według uznania

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Puree z batatów 100% warzyw

400 g

Puree z zielonego groszku 100% warzyw

400 g

Jarmuż tysiąc liści

do dekoracji

Cebula biała

40 g

Czerwone pepperoni

-

Mleko kokosowe

400 ml

Kolendra ziarno

według uznania

Kolendra świeża

20 g

Sos sojowy

według uznania

Gałka muszkatołowa

według uznania

Ser pleśniowy

według uznania

Olej słonecznikowy

według uznania

Limonka

według uznania

Sól, pieprz

według uznania

Sposób przygotowania:

Przygotować dwa garnki. W każdym delikatnie rozgrzać olej. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulę i dolać do niej mleko kokosowe. Połączone i podsmażone produkty przełożyć po połowie do obydwu garnków.

Do jednego garnka dodać purée z batatów, pokrojone pepperoni i kolendrę ziarno. Do drugiego dodać purée z groszku zielonego oraz gałkę muszkatołową. Przygotowane potrawy doprawić sosem sojowym, limonką i białym pieprzem, dodać listki kolendry. Następnie zblendować osobno, aby powstały dwa kremy. Nie ma konieczności ich przecierania.

Sposób podania:

Każdy krem nalewać jednocześnie powoli na talerz. Jarmuż usmażyć w małej ilości tłuszczu na chrupko i udekorować przygotowane danie. Podawaj posypane serem i pepperoni.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację