Zupa warzywna na sposób wschodni
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
250 g
Wywar z gotowania Pepitek
1500 ml
Czosnek ząbek
1 sztuka
Cebula
150 g
Bób obrany
250 g
Pomidory bez skóry
250 g
Ziemniaki
400 g
Sumak
20 g
Papryka chili
1 g
Kumin
12 g
Czarnuszka
5 g
Olej rzepakowy
50 ml
Sól
do smaku
Świeże zioła
do smaku
Świeża mięta
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1.
Przelać zimną wodą. Wywar z gotowania Pepitek zachować. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, a następnie dodać pokrojone ziemniaki. Podlać wywarem z gotowania Pepitek, dodać pomidory i ugotować. Po chwili dodać ugotowane Pepitki, sumak, chili i sól.
Sposób podania:
Zupę podać ze świeżymi ziołami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację