Zupa z zielonego groszku

Składniki

Puree z zielonego groszku 100% warzyw

900 g

Rosół z kury

250 ml

Ziemniaki

200 g

Masło

50 g

Śmietana 18%

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

4

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Puree z zielonego groszku 100% warzyw

900 g

Rosół z kury

250 ml

Ziemniaki

200 g

Masło

50 g

Śmietana 18%

100 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Rozdrobnione ziemniaki gotować do miękkości. Rozmrożone puree podgrzewać do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Do ziemniaków dodać puree z groszku i masło. Całość zmiksować, wlać śmietankę i doprawić do smaku. 

Sposób podania:

Zupę krem można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację