Zupa z zielonego groszku
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Puree z zielonego groszku 100% warzyw
900 g
Rosół z kury
250 ml
Ziemniaki
200 g
Masło
50 g
Śmietana 18%
100 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Rozdrobnione ziemniaki gotować do miękkości. Rozmrożone puree podgrzewać do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Do ziemniaków dodać puree z groszku i masło. Całość zmiksować, wlać śmietankę i doprawić do smaku.
Sposób podania:
Zupę krem można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację