Chcesz skutecznie kontrolować koszty w restauracji? Ciągłe zmiany cen surowców sprawiają, że nie nadążasz z aktualizacją FC? Odkryj nowość w aplikacji B!Master: wygodny, intuicyjny i funkcjonalny Kalkulator Food Cost! Dowiedz się, dlaczego warto pobrać lub zaktualizować aplikację B!Master już dziś!
Kalkulator Food Cost B’Master – szybko policz realne koszty!W gastronomii każda minuta jest cenna – nie zawsze mamy możliwość skorzystania z komputera stacjonarnego, aby skorzystać z kalkulatora food cost w excelu. Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – w najnowszej wersji aplikacji B!Master znajdziesz wygodny i funkcjonalny Kalkulator Food Cost. Od teraz możesz obliczyć realny wskaźnik food cost w dowolnym miejscu i dowolnym czasie!
Kalkulator Food Cost B’Master – szybko policz realne koszty!
W gastronomii każda minuta jest cenna – nie zawsze mamy możliwość skorzystania z komputera stacjonarnego, aby skorzystać z kalkulatora food cost w excelu. Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – w najnowszej wersji aplikacji B!Master znajdziesz wygodny i funkcjonalny Kalkulator Food Cost. Od teraz możesz obliczyć realny wskaźnik food cost w dowolnym miejscu i dowolnym czasie!
Pomysł na nowe danie? Sprawdź, czy to się opłaca!
Kreatywność to mocna strona szefów kuchni. Czy każdy pomysł się sprzeda? Czy na nowym daniu restauracja jest w stanie zarobić? Wystarczy sięgnąć po aplikację B!Master – zobacz, jakie to proste:
- w menu głównym kliknij w ikonę Kalkulatora Food Cost
- wybierz “utwórz nową kalkulację”
- wpisz roboczą lub docelową nazwę nowego dania
- wybierz liczbę porcji z kalkulowanej receptury
- wybierz oczekiwaną marżę i odpowiednią stawkę VAT
- dodaj składniki wg receptury
… i gotowe! Kalkulator przeliczy wszystkie składniki, marżę oraz podatek i otrzymasz wynik kalkulacji dla całej receptury oraz dla receptury z podziałem na zadeklarowaną liczbę porcji.
Ulepszasz recepturę? Dodajesz nowe surowce? Policz to!
Nawet z pozoru niewielkie zmiany w recepturach oraz wahania cen surowców mogą wpłynąć w dłuższej perspektywie na rentowność gastro biznesu. Jeśli zatem zauważysz różnice w cenach surowców lub wprowadzisz w recepturze zmiany, koniecznie sięgnij po Kalkulator Food Cost w aplikacji B!Master. Każdą zapisaną kalkulację możesz w dowolnej chwili edytować zmieniając poszczególne składniki, ich ilości oraz ceny zakupu.
Technika kulinarna: ciasta roślinne
Postaw na kreatywność i zobacz, jak tworzyć słodkie i wytrawne wypieki roślinne!
Techniki kulinarne: ciasta roślinne
Znasz już Food Cost? Podziel się swoją kalkulacją z zespołem!
Pamiętaj, że właściwy przepływ informacji w zespole to jedna z podstaw rentownego biznesu. Każdą kalkulację FC przygotowaną w aplikacji B!Master możesz szybko i łatwo udostępnić swoim współpracownikom:
- możesz pobrać recepturę z kalkulacją FC w formie pliku PDF
- możesz przesłać recepturę z kalkulacją FC bezpośrednio na dowolny adres e-mailowy.
Kiedy kontrolować Food Cost w restauracji?
Zawsze! Wskaźnik Food Cost to jeden z najważniejszych wskaźników bezpośrednio wpływających na rentowność lokalu gastronomicznego. FC powinien być wyliczany każdorazowo:
- przy komponowaniu lub odświeżaniu menu restauracji;
- przy wprowadzaniu dodatkowego menu sezonowego;
- przy tworzeniu menu lunchowego;
- podczas tworzenia nowej lub ulepszania istniejącej receptury;
- podczas komponowania menu na wynos;
- w przypadku zmiany cen surowców;
- w przypadku zmiany polityki cenowej w restauracji.
Warto przy tym stale kontrolować właściwą relację zakupów do sprzedaży, a także nauczyć się identyfikować czynniki wpływające na zmiany w rentowności restauracji. Jak?
Przeczytaj o wyliczaniu i skutecznej kontroli FC »
Zainstaluj lub pobierz aktualizację bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
- Wygodny i funkcjonalny kalkulator Food Cost – nowość!
- Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
- Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
- Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
- Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
- Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.