W Bonduelle wierzymy, że przejście na żywienie oparte na produktach roślinnych jest czymś więcej niż wyborem. To konieczność, abyśmy mogli sprostać wyzwaniom, z którymi mierzy się nasza planeta.

Już wkrótce na Ziemi będzie ponad 9 miliardów ludzi do wyżywienia. Ilość pożywienia oraz sposób produkcji żywności pochodzenia roślinnego staną się zatem realnymi problemami przyszłych pokoleń. 

Jednak my jesteśmy przekonani, że można zadbać jednocześnie o środowisko naturalne, jak i potrzeby naszej populacji. Chcemy również zainspirować innych do działania w podobny sposób.

Nasz cel to zachęcenie do żywności pochodzenia roślinnego w trosce o lepsze życie ludzi oraz ochronę naszej planety.

Mamy pozytywny wpływ

Jesteśmy obecni już w ponad 100 krajach na całym świecie. Nasze produkty pojawiają się na milionach talerzy każdego dnia. To zobowiązuje do wzięcia odpowiedzialności za właściwe podejście do żywienia. Jak to robimy? Wywierając pozytywny wpływ na planetę, społeczeństwo i ludzi. Chcemy być firmą, która jest nie tylko wydajna i produktywna, ale również wywiera pozytywny wpływ.

Długofalowa strategia to część naszego DNA

Jedynie planując długofalowo jesteśmy w stanie połączyć wyzwania związane z wpływem na środowisko naturalne oraz dobrostan ludzi. Historia firmy Bonduelle sięga siedem pokoleń wstecz – każde z nich charakteryzowało myślenie długofalowe przy rozwijaniu naszej firmy.

Mamy wpływ na transformację agroekologiczną

Jest wiele dobrych praktyk, które wpływają na ochronę bioróżnorodności, zasobów naturalnych i gleby. Naszą ambicją jest wprowadzenie tych praktyk wszędzie tam, gdzie uprawiane są nasze warzywa. Współpracujący z nami rolnicy na całym świecie już stosują wiele z nich.

Uczestniczymy w transformacji społeczno-ekonomicznej

Połączenie produktywności z pozytywnym wpływem jest dziś koniecznością. Razem z naszymi klientami, współpracującymi rolnikami i kontrahentami, łączymy te wartości i rozwijamy je w codziennej pracy. Przyspieszamy transformację żywieniową

Myślimy strategicznie wprowadzając innowacje i stale rozwijając nasze technologie. Angażujemy przy tym całą naszą wiedzę i kreatywność, aby ułatwić dostęp do żywności pochodzenia roślinnego.  Nasze rozwiązania pozwalają zmieniać nawyki żywieniowe, poprzez coraz większy udział produktów pochodzenia roślinnego w diecie.