Twoi klienci coraz częściej pytają o dania wegetariańskie? Nic dziwnego, osób na diecie bezmięsnej przybywa również w Polsce. Nie musisz dokonywać radykalnych zmian w swojej kuchni – wystarczy, że zadbasz o kilka najważniejszych kwestii. Najpierw jednak poznaj dobrze swojego wegetariańskiego klienta – jakie ma potrzeby, czego unika oraz co je najchętniej.
Wegetarianin – ogólna charakterystyka
Wegetarianin to osoba, która ze względów zdrowotnych lub światopoglądowych zdecydowała się na niejedzenie pokarmów mięsnych, ubocznych produktów odzwierzęcych pochodzących z uboju, a także ryb i owoców morza.
Jeśli chcesz wiedzieć:
- co je wegetarianin
- czego unika wegetarianin
- czego wegetarianin absolutnie nie zje
- jakie są rodzaje wegetarianizmu
- wyzwania dietetyczne wegetarianina
- jak zbilansować posiłek wegetarianina
Nie masz jeszcze konta? Dołącz do Akademii Greenology i sięgnij po wiedzę prosto od specjalistów!
Chcesz rozwinąć swoje kompetencje w gastronomii?
Korzystaj z dedykowanych materiałów i narzędzi dla profesjonalistów HoReCa.
Zarejestruj się