Już 68%* Polaków deklaruje, że zamawiając potrawy w restauracjach bierze pod uwagę pozycje roślinne. Ponad 40%* z nas ogranicza lub całkowicie eliminuje produkty zwierzęce ze swojej diety. Roślinna kuchnia w Polsce to już więcej niż trend! Chcesz prowadzić rentowny biznes gastronomiczny? Dzięki Greenology poznasz lepiej swoich klientów i dostosujesz swoją ofertę do ich potrzeb!

Czym jest Greenology?

W Bonduelle Food Service wspieramy specjalistów z rynku HoReCa w rozwoju biznesu i osiąganiu ambitnych celów. Greenology to koncept, który pomaga rozwijać gastronomię w oparciu o kuchnię roślinną. Świat roślin to magia kolorów, struktur i smaków – to od nich wszystko się zaczyna. Rośliny smakują, ale też sycą – są podstawą niemal każdej diety. 

Poznaj narzędzia stworzone dla Twojego biznesu przez profesjonalistów Bonduelle Food Service: dietetyków, szefów kuchni, specjalistów HACCP i zarządzania gastronomią! Otwórz się na nowe i zarabiaj dzięki roślinnej kuchni.

Poznaj swoich klientów

Fleksitarianie, wegetarianie i weganie to obecnie trzy najszybciej rozwijające się grupy klientów restauracji. Szacuje się, że już ponad milion Polaków w wieku 18-65 lat całkowicie wyeliminowało ze swojej diety mięso**. 

  • Czy umiesz odpowiedzieć na zmieniające się potrzeby Twoich klientów? 
  • Czy Twoje menu zawiera odpowiednie propozycje dla każdej z tych grup? 
  • Czy wiesz, czym zastąpić mięso i produkty odzwierzęce w najbardziej popularnych daniach? 
  • Zastanawiasz się, w jakich roślinnych produktach odnajdziesz umami? 

Zajrzyj do świata Greenology i stań się specjalistą w dziedzinie roślinnych dań. To prostsze niż myślisz!

Nie masz jeszcze konta? Dołącz do Akademii Greenology i sięgnij po wiedzę prosto od specjalistów!

Chcesz rozwinąć swoje kompetencje w gastronomii?

Korzystaj z dedykowanych materiałów i narzędzi dla profesjonalistów HoReCa.

Zarejestruj się

  • *źródło: https://roslinniejemy.org/ 
  • **źródło: raport „Rozwój Kultury Kulinarnej w Polsce 2010-2020” – pyszne.pl