Już 68%* Polaków deklaruje, że zamawiając potrawy w restauracjach bierze pod uwagę pozycje roślinne. Ponad 40%* z nas ogranicza lub całkowicie eliminuje produkty zwierzęce ze swojej diety. Roślinna kuchnia w Polsce to już więcej niż trend! Chcesz prowadzić rentowny biznes gastronomiczny? Dzięki Greenology poznasz lepiej swoich klientów i dostosujesz swoją ofertę do ich potrzeb!
Czym jest Greenology?
W Bonduelle Food Service wspieramy specjalistów z rynku HoReCa w rozwoju biznesu i osiąganiu ambitnych celów. Greenology to koncept, który pomaga rozwijać gastronomię w oparciu o kuchnię roślinną. Świat roślin to magia kolorów, struktur i smaków – to od nich wszystko się zaczyna. Rośliny smakują, ale też sycą – są podstawą niemal każdej diety.
Poznaj narzędzia stworzone dla Twojego biznesu przez profesjonalistów Bonduelle Food Service: dietetyków, szefów kuchni, specjalistów HACCP i zarządzania gastronomią! Otwórz się na nowe i zarabiaj dzięki roślinnej kuchni.
Poznaj swoich klientów
Fleksitarianie, wegetarianie i weganie to obecnie trzy najszybciej rozwijające się grupy klientów restauracji. Szacuje się, że już ponad milion Polaków w wieku 18-65 lat całkowicie wyeliminowało ze swojej diety mięso**.
- Czy umiesz odpowiedzieć na zmieniające się potrzeby Twoich klientów?
- Czy Twoje menu zawiera odpowiednie propozycje dla każdej z tych grup?
- Czy wiesz, czym zastąpić mięso i produkty odzwierzęce w najbardziej popularnych daniach?
- Zastanawiasz się, w jakich roślinnych produktach odnajdziesz umami?
Zajrzyj do świata Greenology i stań się specjalistą w dziedzinie roślinnych dań. To prostsze niż myślisz!
Nie masz jeszcze konta? Dołącz do Akademii Greenology i sięgnij po wiedzę prosto od specjalistów!
Chcesz rozwinąć swoje kompetencje w gastronomii?
Korzystaj z dedykowanych materiałów i narzędzi dla profesjonalistów HoReCa.
Zarejestruj się
- *źródło: https://roslinniejemy.org/
- **źródło: raport „Rozwój Kultury Kulinarnej w Polsce 2010-2020” – pyszne.pl