W drzwiach Twojej restauracji pojawia się weganin i nie wiesz, co podać? Poznaj założenia diety wegańskiej i przekonaj się, że tworzenie dań w 100% roślinnych to czysta przyjemność dla kreatywnego szefa kuchni! Dowiedz się więcej o potrzebach i wyzwaniach na wegańskiej diecie i spraw, by Twoi wegańscy klienci czuli się u Ciebie wyjątkowo!
Weganin – ogólna charakterystyka
Weganin to osoba, która bardziej rygorystycznie podchodzi do swojego odżywiania niż wegetarianin. Decydując się na weganizm wybiera dietę w 100% opartą na produktach roślinnych. Jadłospis weganina jest pozbawiony mięsa oraz wszelkiej żywności odzwierzęcej włącznie z produktami mlecznymi, jajami, owocami morza, żelatyną, a nawet miodem.
Jeśli chcesz wiedzieć:
- co je weganin
- czego unika weganin
- czego weganin absolutnie nie zje
- wyzwania dietetyczne weganina
- jak zbilansować posiłek weganina
- na jakie produkty szczególnie zwracać uwagę komponując posiłki
Nie masz jeszcze konta? Dołącz do Akademii Greenology i sięgnij po wiedzę prosto od specjalistów!
Chcesz rozwinąć swoje kompetencje w gastronomii?
Korzystaj z dedykowanych materiałów i narzędzi dla profesjonalistów HoReCa.
Zarejestruj się