W drzwiach Twojej restauracji pojawia się weganin i nie wiesz, co podać? Poznaj założenia diety wegańskiej i przekonaj się, że tworzenie dań w 100% roślinnych to czysta przyjemność dla kreatywnego szefa kuchni! Dowiedz się więcej o potrzebach i wyzwaniach na wegańskiej diecie i spraw, by Twoi wegańscy klienci czuli się u Ciebie wyjątkowo!

Weganin – ogólna charakterystyka

Weganin to osoba, która bardziej  rygorystycznie podchodzi do swojego odżywiania niż wegetarianin. Decydując się na weganizm wybiera dietę w 100% opartą na produktach roślinnych. Jadłospis weganina jest pozbawiony mięsa oraz wszelkiej żywności odzwierzęcej włącznie z produktami mlecznymi, jajami, owocami morza, żelatyną, a nawet miodem.  

Jeśli chcesz wiedzieć:

  • co je weganin
  • czego unika weganin
  • czego weganin absolutnie nie zje
  • wyzwania dietetyczne weganina
  • jak zbilansować posiłek weganina
  • na jakie produkty szczególnie zwracać uwagę komponując posiłki

Czytaj więcej »

Nie masz jeszcze konta? Dołącz do Akademii Greenology i sięgnij po wiedzę prosto od specjalistów!

Chcesz rozwinąć swoje kompetencje w gastronomii?

Korzystaj z dedykowanych materiałów i narzędzi dla profesjonalistów HoReCa.

Zarejestruj się