Mieszanka warzywna „kalifornia” minute®
GAMA
Masa netto
2500 g
Liczba porcji w opakowaniu
17
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
4 szt.
Charakterystyka produktu
Mieszanka warzywna „Kalifornia” to oryginalna kompozycja warzyw ze względu na ich formę. Dzięki zastosowaniu technologii Minute, warzywa zachowują wartości odżywcze, piękny kolor i smak oraz idealną teksturę.
Składniki
Marchewka (40%), fasolka szparagowa zielona (30%), fasolka szparagowa żółta (30%).
Alergeny
Może zawierać seler i produkty zawierające seler.
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYJNY: w temp. 180°C piec 15 minut na 2,5 kg mrożonego produktu w GN.
W nieogrzanym piekarniku konwekcyjnym: w temp. 120°C piec 45 minut na 2,5 kg mrożonego produktu w odsłoniętym GN.
PIEC PAROWY: w temp. 100°C piec 5 minut na 2,5 kg mrożonego produktu w GN.
KUCHENKA MIKROFOALOWA: podgrzewać 6 minut na 500 g zamrożonego produktu na przykrytym talerzu przy mocy 800W.
PATELNIA: smażyć 6 minut na 500 g mrożonego produktu ciągle mieszając.
Obowiązkiem każdego użytkownika jest ścisłe przestrzeganie sposobu przygotowania, aby zagwarantować jakość produktu.
Zastosowanie
Marchewka w paskach oraz fasole szparagowe całe bardzo ładnie prezentują się na talerzu i w bemarze. Doskonała jako dodatek do dań głównych, ale również jako farsz lub postument pod ryby i mięsa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
32 kcal / 134 kj
Tłuszcz
0,2 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
4,2 g
W tym cukry
2,7 g
Błonnik spożywczy
3,7 g
Białka
1,5 g
Sól
0,04 g
Miejsce przetworzenia
Polska
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h.
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083681044287
3083681044294
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami