Gyoza z czerwoną fasolą
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Czerwona fasola pakowana próżniowo
620 g
Ciasto gyoza
10 szt.
Szczypior z dymką
50 g
Tarty imbir
wedle uznania
Pasta z czerwonego curry
5 g
Orzeszki ziemne
0,05 kg
Bulion warzywny
0,1 l
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Olej słonecznikowy
wedle uznania
Sposób przygotowania:
Podsmażyć dymkę.
Dodać imbir, pastę curry i orzeszki ziemne.
Fasolę podzielić na dwie części. Jedną część zmiksować.
Zmiksowaną fasolę połączyć z pozostałą fasolą, bulionem warzywnym, gotować chwilę na wolnym ogniu, przyprawić do smaku i pozostawić do ostygnięcia.
Z ciasta gyoza uformować pierożki faszerowane fasolą. Pozostawić 1 h przed gotowaniem.
Pierożki ugotować, a następnie podsmażyć na tłuszczu.
Sposób podania:
Udekorować krojonym szczypiorem i płatkami soli.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację