Hummus z batatów z kalafiorem i smażonymi rodzynkami

Składniki

Bataty krojone

1000 g

Szalotka

5 sztuk

Marchewka tarta pakowana próżniowo

120 g

Bulion warzywny

200 ml

Masło

100 g

Kalafior Minute®

100 g

Rodzynki sułtańskie sparzone

20 g

Olej sezamowy

według uznania

Liczba porcji

8 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Bataty krojone

1000 g

Szalotka

5 sztuk

Marchewka tarta pakowana próżniowo

120 g

Bulion warzywny

200 ml

Masło

100 g

Kalafior Minute®

100 g

Rodzynki sułtańskie sparzone

20 g

Olej sezamowy

według uznania

Sposób przygotowania:

Szalotkę smażyć na złoto na maśle razem z marchewką tartą i rozmrożonymi batatami. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości. Zmiksować na gładką masę z dodatkiem zimnego masła.
Kalafior smażyć na złoto, dodać rodzynki. Podlać bulionem dodając jednocześnie masło. Odparować, tworząc maślaną emulsję. Doprawić do smaku olejem sezamowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Bataty krojone

Marchewka tarta pakowana próżniowo

Kalafior MINUTE®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację