Hummus z batatów z kalafiorem i smażonymi rodzynkami
Liczba porcji
8 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Bataty krojone
1000 g
Szalotka
5 sztuk
Marchewka tarta pakowana próżniowo
120 g
Bulion warzywny
200 ml
Masło
100 g
Kalafior Minute®
100 g
Rodzynki sułtańskie sparzone
20 g
Olej sezamowy
według uznania
Sposób przygotowania:
Szalotkę smażyć na złoto na maśle razem z marchewką tartą i rozmrożonymi batatami. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości. Zmiksować na gładką masę z dodatkiem zimnego masła.
Kalafior smażyć na złoto, dodać rodzynki. Podlać bulionem dodając jednocześnie masło. Odparować, tworząc maślaną emulsję. Doprawić do smaku olejem sezamowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację