Krem pieczarkowy z migdałami

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

500 g

Bulion grzybowy

2 kostki

Masło

2 łyżki

Cebula drobno posiekana

1 szt.

Oliwa z oliwek

2 łyżki

Bulion warzywny

250 ml

Cienkie kromki chleba

4 kromki

Płatki migdałów

2 łyżki

Śmietana

4 łyżki

Szczypiorek siekany

do dekoracji

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

500 g

Bulion grzybowy

2 kostki

Masło

2 łyżki

Cebula drobno posiekana

1 szt.

Oliwa z oliwek

2 łyżki

Bulion warzywny

250 ml

Cienkie kromki chleba

4 kromki

Płatki migdałów

2 łyżki

Śmietana

4 łyżki

Szczypiorek siekany

do dekoracji

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić. Zeszklić cebulę na maśle. Dodać pieczarki i dusić przez 10 minut. W międzyczasie podgrzać bulion i dodać go do pieczarek. Kromki chleba pokroić w prostokąty i podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru oliwy przy pomocy papieru. Na tej samej patelni zgrillować płatki migdałów. Zupę wlać do miseczek, dodać łyżkę śmietany, posypać świeżo mielonym pieprzem, szczypiorkiem i migdałami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację