Krem z batatów z mlekiem kokosowym i curry
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
Jarmuż tysiąc liści
wg uznania
Bataty
350 g
Pietruszka
350 g
Bulion warzywny
1000 ml
Imbir
2 cm
Papryka chili
2 sztuki
Szalotka
5 sztuk
Mleko kokosowe
300 ml
Curry w proszku
1 łyżka
Oliwa z oliwek
do smaku
Cukier brązowy
do smaku
Sposób przygotowania:
Posiekaną szalotkę usmażyć na złoto na oliwie i dodać cukier. Gdy zacznie karmelizować, zalać bulionem.
Dodać bataty, chili i imbir. Całość gotować 10 min. Zupę zmiksować razem z mlekiem kokosowym i curry.
Sposób podania:
Podawać na ciepło, udekorować chipsami z jarmużu i pieczonymi kawałkami batatów.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację