Krem z kukurydzy z czerwoną soczewicą i kozim serem

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

30 g

Kukurydza złocista

100 g

Kozi ser

10 g

Bulion warzywny

200 ml

Olej porowy

10 ml

Olej pomidorowy

10 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Koperek świeży

do smaku

Świeże zioła

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

30 g

Kukurydza złocista

100 g

Kozi ser

10 g

Bulion warzywny

200 ml

Olej porowy

10 ml

Olej pomidorowy

10 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Koperek świeży

do smaku

Świeże zioła

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.

Kukurydzę wraz z bulionem gotować przez 5 minut i dokładnie zmiksować. Pepitki doprawić olejem pomidorowym i przyprawami.

Sposób podania:

Pepitki ułożyć na talerzu, a następnie wlać przygotowany krem. Udekorować kozim serem, olejem porowym, koperkiem i świeżymi ziołami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację