Krem z kukurydzy z czerwoną soczewicą i kozim serem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
30 g
Kukurydza złocista
100 g
Kozi ser
10 g
Bulion warzywny
200 ml
Olej porowy
10 ml
Olej pomidorowy
10 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Koperek świeży
do smaku
Świeże zioła
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Kukurydzę wraz z bulionem gotować przez 5 minut i dokładnie zmiksować. Pepitki doprawić olejem pomidorowym i przyprawami.
Sposób podania:
Pepitki ułożyć na talerzu, a następnie wlać przygotowany krem. Udekorować kozim serem, olejem porowym, koperkiem i świeżymi ziołami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację