Penne z pieczarkami i zielonym groszkiem
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pieczarki krojone w zalewie
200 g
Groszek zielony Minute®
200 g
Pomidor koktajlowy
500 g
Makaron penne
400 g
Boczek wędzony
150 g
Oliwa z oliwek
6 łyżek
Czarne oliwki
50 g
Czosnek
1 ząbek
Masło
30 g
Oregano
według uznania
Parmezan tarty
według uznania
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Pokrojone na pół pomidory koktajlowe umieścić w rondlu, przeciętą częścią do dołu. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, oregano, sól, pieprz. Gotować około 5 minut, a następnie dodać boczek i kontynuować gotowanie. Dodać pieczarki, zielony groszek i oliwki. Wszystko delikatnie wymieszać i dodać do ugotowanego al dente makaronu. Na koniec dodać trochę masła i śmietany oraz starty parmezan.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację