Pepitki, Suszone Owoce, Pieczona Dynia
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
50 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
800 g
Rozdrobnione orzechy laskowe
100 g
Śliwki suszone
100 g
Morele suszone
100 g
Cząstki dyni (półksiężyce)
10 sztuk
Olej z pestek winogron
100 ml
Cebula
200 g
Bulion warzywny
250 ml
Olej orzechowy
według uznania
Pestki dyni
według uznania
Cukier trzcinowy
według uznania
Zioła
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Odcedzić, zachować wywar z gotowania. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na patelni, dodać śliwki i morele i całość zalać bulionem warzywnym. Gotować 15-20 minut.
Pepitki wymieszać z wywarem z gotowania, dodać orzechy, przyprawić wg uznania i podgrzać.
Cząstki dyni upiec z dodatkiem oleju z pestek winogron, solą i cukrem w piecu w temp. 210 st. C przez 20 minut.
Pestki dyni uprażyć.
Sposób podania:
Mieszankę Pepitek z orzechami ułożyć na talerzu, dodać kawałek pieczonej dyni, posypać pestkami dyni i udekorować świeżymi ziołami. Przyprawić olejem orzechowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację