Pepitki ze smażonymi warzywami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
40 g
Marchewka
30 g
Korzeń pietruszki
30 g
Cukinia
30 g
Rzodkiewki
20 g
Czosnek
2 g
Olej z wędzonych warzyw
10 ml
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Przyprawić solą i pieprzem oraz olejem wędzone warzywa.
Warzywa ugotować i zahartować. Przed podaniem podsmażyć na oleju.
Sposób podania:
Pepitki ułożyć na okrągłym ringu i podawać z usmażonymi warzywami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację