Pepitki ze smażonymi warzywami

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

40 g

Marchewka

30 g

Korzeń pietruszki

30 g

Cukinia

30 g

Rzodkiewki

20 g

Czosnek

2 g

Olej z wędzonych warzyw

10 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki

40 g

Marchewka

30 g

Korzeń pietruszki

30 g

Cukinia

30 g

Rzodkiewki

20 g

Czosnek

2 g

Olej z wędzonych warzyw

10 ml

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą. Przyprawić solą i pieprzem oraz olejem wędzone warzywa.

Warzywa ugotować i zahartować. Przed podaniem podsmażyć na oleju.

Sposób podania:

Pepitki ułożyć na okrągłym ringu i podawać z usmażonymi warzywami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację