Pieczony kalafior w sosie z pieczonych skrzydełek z gorgonzolą i grzanką maślaną

Składniki

Kalafior Minute®

500 g

Młoda Marchewka Cała MINUTE®

300 g

Ser gorgonzola

200 g

Skrzydełka z kurczaka

500 g

Chleb na zakwasie pszennym

10 kromek

Masło

100 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

100 minut

Składniki

Kalafior Minute®

500 g

Młoda Marchewka Cała MINUTE®

300 g

Ser gorgonzola

200 g

Skrzydełka z kurczaka

500 g

Chleb na zakwasie pszennym

10 kromek

Masło

100 g

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Skrzydełka lekko posolić i posypać pieprzem. Zapiec w temp. 230ºC do mocnego zrumienienia, a następnie przełożyć do garnka i zalać 1 l wody. Gotować pod przykryciem przez 1 godz., a następnie zredukować do uzyskania gęstego sosu.

Kalafiora i marchew przelać wrzątkiem, posypać pieprzem i mieszać z olejem. Piec na pergaminie w 200ºC do mocnego zrumienienia. Pieczywo posmarować masłem i zapiekać na rumiany kolor.

Sugestia podania:

Grzanki posmarować gorgonzolą, a na wierzchu ułożyć upieczone róże kalafiora. Udekorować pieczoną marchewką i polać sosem z pieczonych skrzydełek.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację