Pieczony kalafior w sosie z pieczonych skrzydełek z gorgonzolą i grzanką maślaną
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
100 minut
Składniki
Kalafior Minute®
500 g
Młoda Marchewka Cała MINUTE®
300 g
Ser gorgonzola
200 g
Skrzydełka z kurczaka
500 g
Chleb na zakwasie pszennym
10 kromek
Masło
100 g
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Skrzydełka lekko posolić i posypać pieprzem. Zapiec w temp. 230ºC do mocnego zrumienienia, a następnie przełożyć do garnka i zalać 1 l wody. Gotować pod przykryciem przez 1 godz., a następnie zredukować do uzyskania gęstego sosu.
Kalafiora i marchew przelać wrzątkiem, posypać pieprzem i mieszać z olejem. Piec na pergaminie w 200ºC do mocnego zrumienienia. Pieczywo posmarować masłem i zapiekać na rumiany kolor.
Sugestia podania:
Grzanki posmarować gorgonzolą, a na wierzchu ułożyć upieczone róże kalafiora. Udekorować pieczoną marchewką i polać sosem z pieczonych skrzydełek.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację