Sałatka yummy falafel
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
8 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
10 sztuk
Brokuły Minute®
1000 g
Mieszanka zielonych sałat
według uznania
Komosa ryżowa ugotowana
1000 g
Pomidorki cherry
500 g
Orzechy włoskie uprażone
do posypania
Pieprz świeżo mielony
do smaku
Czerwona cebula pokrojona w piórka
100 g
Biały ser
300 g
Świeża mięta
80 g
Sok z cytryny
40 g
Oliwa z oliwek
100 g
Sposób przygotowania:
Vegeburgery Yummy Falafel rozmrozić w temperaturze +3°C i piec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Rozmrozić brokuły i odciąć nóżki (głąbiki). Pomidorki pokroić na pół i wyczyścić z pestek. Brokuły połączyć z komosą ryżową, pomidorkami, czerwoną cebulą, orzechami i mieszanymi sałatami.
Vegeburgery pokroić na 5 pasków.
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki.
Sposób podania:
Przygotowaną sałatę ułożyć na talerzu. Na wierzchu położyć pokrojonego Vegeburgera Yummy Falafel. Udekorować sosem i posypać świeżo mielonym pieprzem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację