Sałatka z kurczakiem BBQ i kukurydzą
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Cieciorka pakowana próżniowo
250 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
250 g
Kukurydza złocista
300 g
Sałata rzymska
2 szt.
Pomidorki koktajlowe
500 g
Awokado
2 szt.
Oliwa z oliwek
150 ml
Musztarda francuska
30 g
Ocet balsamiczny
20 ml
Woda
2 łyżeczki
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Polędwiczki z kurczaka
1000 g
Sos BBQ
100 ml
Sposób przygotowania:
Pokroić pomidory, porwać sałatę, dodać cieciorkę, fasolę i kukurydzę oraz pokrojone w plastry awokado. Przygotować sos. Polędwiczki usmażyć, dodać sos BBQ i dusić przez 5 min pod przykryciem. Kurczaka ostudzić, dodać do sałatki i polać sosem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację