Sałatka z soczewicą, groszkiem i krewetkami

Składniki

Groszek zielony Minute®

0,5 kg

Soczewica pakowana próżniowo

0,5 kg

Krewetki

0,55 kg

Szczypiorek

wedle uznania

Musztarda l'ancienne

0,1 kg

Ocet balsamiczny biały

0,08 l

Oliwa orzechowa

0,2 l

Sól

do smaku

Pieprz

do smak

Olej rzepakowy

0,1 l

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Groszek zielony Minute®

0,5 kg

Soczewica pakowana próżniowo

0,5 kg

Krewetki

0,55 kg

Szczypiorek

wedle uznania

Musztarda l'ancienne

0,1 kg

Ocet balsamiczny biały

0,08 l

Oliwa orzechowa

0,2 l

Sól

do smaku

Pieprz

do smak

Olej rzepakowy

0,1 l

Sposób przygotowania:

Przygotować sos mieszając dokładnie wszystkie składniki i odstawić w chłodne miejsce. Soczewicę odcedzić i połączyć z zamrożonym groszkiem. Warzywa wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Do szklaneczki wlać warstwę sosu, następnie ułożyć warstwę warzyw i na wierzchu ułożyć krewetki.

Sposób podania:

Podawać z tostem z bagietki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację