Sałatka z soczewicą, groszkiem i krewetkami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Groszek zielony Minute®
0,5 kg
Soczewica pakowana próżniowo
0,5 kg
Krewetki
0,55 kg
Szczypiorek
wedle uznania
Musztarda l'ancienne
0,1 kg
Ocet balsamiczny biały
0,08 l
Oliwa orzechowa
0,2 l
Sól
do smaku
Pieprz
do smak
Olej rzepakowy
0,1 l
Sposób przygotowania:
Przygotować sos mieszając dokładnie wszystkie składniki i odstawić w chłodne miejsce. Soczewicę odcedzić i połączyć z zamrożonym groszkiem. Warzywa wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Do szklaneczki wlać warstwę sosu, następnie ułożyć warstwę warzyw i na wierzchu ułożyć krewetki.
Sposób podania:
Podawać z tostem z bagietki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację