
Słodkie Pepitki na mleku z owocami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
300 g
Mleko pełne
500 g
Wywar z gotowania Pepitek
500 g
Cukier puder
70 g
Laska wanilii
1 sztuka
Owoce sezonowe
500 g
Coulis z mango
400 g
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować 5 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie przepłukać zimną wodą i odstawić. Zachować 0,5 l wywaru po gotowaniu Pepitek.
Wywar wymieszać z mlekiem, cukrem i laską wanilii. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać ugotowane Pepitki i gotować razem 18 minut regularnie mieszając.
Powstałą masę przełożyć do naczynek.
Udekorować owocami pokrojonymi w drobną kostkę lub podać z lekko kwaśnym coulis z mango.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację