Snack ze szpinakiem i serem provolone z konfitowanym pomidorem na tostach
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Snack ze szpinakiem, groszkiem i provolone
10 szt.
Pomidor koktajlowy
250 g
Cienkie kromki chleba
10 szt.
Świeży koperek
do dekoracji
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Snack ze szpinakiem i serem provolone upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
Cienko pokrojony chleb podpiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut. Pomidory gotować w kuchence mikrofalowej w wodzie przez 2 minuty (moc 900 W). Następnie obrać je ze skórki i doprawić oliwą, solą, pieprzem, oregano i piec w piekarniku w temperaturze 160°C przez 8/10 minut.
Sposób podania:
Na talerzu rozłożyć tosty, na wierzchu położyć Snack ze szpinakiem i serem provolone, udekorować pomidorkami konfitowanymi i świeżym koprem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację