Tacos cucaracha

Składniki

Yummy Vegeburger Texas

10 szt.

Tortille kukurydziane

10 szt.

Cieciorka pakowana próżniowo

850 g

Dojrzałe avocado

4 sztuki

Tahini

100 g

Oliwa z oliwek

20 g

Korniszonki mini

400 g

Natka pietruszki

do smaku

Pieprz z Espelette

do smaku

Ser cheddar

500 g

Śmietana roślinna

300 g

Prażona cebula

do dekoracji

Coulis z Pimenton de la ver

do dekoracji

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Texas

10 szt.

Tortille kukurydziane

10 szt.

Cieciorka pakowana próżniowo

850 g

Dojrzałe avocado

4 sztuki

Tahini

100 g

Oliwa z oliwek

20 g

Korniszonki mini

400 g

Natka pietruszki

do smaku

Pieprz z Espelette

do smaku

Ser cheddar

500 g

Śmietana roślinna

300 g

Prażona cebula

do dekoracji

Coulis z Pimenton de la ver

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Vegeburgery Yummy Texas rozmrozić w temperaturze +3°C i piec w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Przygotować guac`hummus z podanych składników i wstawić do lodówki.

Śmietanę roślinną połączyć z tartym cheddarem.
Podgrzać tortille.

Sposób podania:

Połowę tortilli posmarować coulis z papryki Pimenton de la vera, następnie posmarować sosem guac`hummus, dodać Vegeburgery Yummy Texas pokrojone na 4 paski, dodać śmietanę cheddarową, korniszonki i prażoną cebulę. Tortillę zamknąć i spiąć drewnianą wykałaczką.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Yummy vegeburger texas

Cieciorka pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację