Tatar z jelenia

Składniki

Comber z jelenia

440 g

Cebula

80 g

Ogórek kiszony

80 g

Żółtko

4 szt

Borowik marynowany

80 g

Kapary

30 g

Musztarda francuska

40 g

Sos sojowy

40 ml

Olej lubczykowy

50 ml

Brunoise duet cukinii

80 g

Ocet orzechowy

100 ml

Miód

50 ml

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Comber z jelenia

440 g

Cebula

80 g

Ogórek kiszony

80 g

Żółtko

4 szt

Borowik marynowany

80 g

Kapary

30 g

Musztarda francuska

40 g

Sos sojowy

40 ml

Olej lubczykowy

50 ml

Brunoise duet cukinii

80 g

Ocet orzechowy

100 ml

Miód

50 ml

Sposób przygotowania:

Mięso z jelenia posiekać, a następnie dodać połowę cebuli i ogórka kiszonego pokrojonych w cięcie brunoise.

Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i musztardą, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Warzywa Brunoise Duet Cukinii zamarynować i dodać do powyższych składników.

Sposób podania:

Mięso ułożyć na talerzu i na około rozłożyć pozostałą część ogórka i cebuli, kapary i warzywa Brunoise wraz z borowikiem.

Na środku talerza ułożyć żółtko i polać olejem lubczykowym.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację