Tatar z jelenia
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Comber z jelenia
440 g
Cebula
80 g
Ogórek kiszony
80 g
Żółtko
4 szt
Borowik marynowany
80 g
Kapary
30 g
Musztarda francuska
40 g
Sos sojowy
40 ml
Olej lubczykowy
50 ml
Brunoise duet cukinii
80 g
Ocet orzechowy
100 ml
Miód
50 ml
Sposób przygotowania:
Mięso z jelenia posiekać, a następnie dodać połowę cebuli i ogórka kiszonego pokrojonych w cięcie brunoise.
Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i musztardą, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Warzywa Brunoise Duet Cukinii zamarynować i dodać do powyższych składników.
Sposób podania:
Mięso ułożyć na talerzu i na około rozłożyć pozostałą część ogórka i cebuli, kapary i warzywa Brunoise wraz z borowikiem.
Na środku talerza ułożyć żółtko i polać olejem lubczykowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację