Vege sushi
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
400 g
Ocet ryżowy
150 ml
Cukier
60 g
Nori
10 sztuk
Ogórek świeży
1 sztuka
Szparagi zielone
15 sztuk
Serek śmietankowy
150 g
Imbir świeżo tarty
1 łyżka
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie wylać wodę, ale nie płukać. Ocet połączyć z cukrem i wymieszać z Pepitkami, odstawić do ostygnięcia.
Ogórek pokroić w prostokątne podłużne paski. Płat nori ułożyć na bambusowej macie, zwilżyć wodą. Następnie rozłożyć ok. 75-80 g wcześniej przygotowanych Pepitek na 3/4 powierzchni. Szparagi ugotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie.
Serek śmietankowy połączyć ze startym imbirem, doprawić solą i pieprzem. Rozsmarować serek śmietankowy na Pepitkach, położyć paski ogórka i szparagi.
Sposób podania:
Zwinąć przy pomocy maty w okrągłe rolki, a następnie pokroić na porcje.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację