Assiette z kalafiora
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
45 minut
Składniki
Kalafior Minute®
550 g
Brunoise kalafior
150 g
Mleko kokosowe
200 ml
Bulion warzywny
200 ml
Cebula
100 g
Olej roślinny
30 ml
Tonka
1 g
Olej porowy
20 ml
Sól, pieprz
do smaku
Rodzynki
20 g
Sposób przygotowania:
400 g Kalafiora MinuteⓇ pokroić w drobne części i usmażyć na oleju wraz z cebulą. Do podsmażonego kalafiora dodać bulion warzywny i dusić do miękkości. Poczekać do momentu aż bulion odparuje i kalafior będzie miękki, następnie dodać mleko kokosowe. Tonkę zetrzeć na małej tarce.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować do konsystencji musu, doprawić solą i pieprzem. Kalafior Brunoise usmażyć na rozgrzanej patelni, do uzyskania złotego koloru, na koniec dodać rodzynki.
150 g Kalafiora MinuteⓇ rozdrobnić na małe różyczki, wrzucić na bardzo rozgrzana patelnię i lekko przypalić.
Sposób podania:
Mus z kalafiora nałożyć na talerz, na wierzchu ułożyć Kalafior Brunoise. Wierzch rozsypać prażonym kalafiorem i udekorować olejem porowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację