Bowl z chrupiącą kukurydzą i grillowanym serem halloumi na komosie ryżowej
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kukurydza złocista pakowana próżniowo
2500 g
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
1500 g
Kapusta czerwona
1000 g
Kiwi żółte
5 szt.
Ser halloumi
10 szt.
Mix nasion do sałatki
wg uznania
Kolendra świeża
wg uznania
Sos Poke Kikkoman
wg uznania
Ocet
wg uznania
Cukier
wg uznania
Musztarda dijon
wg uznania
Olej
do smażenia
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Odsączyć kukurydzę, a Komosę Ryżową pozostawić do rozmrożenia.
Czerwoną kapustę drobno posiekać. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać ocet spirytusowy, cukier oraz musztardę Dijon według uznania. Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem – aż kapusta będzie miękka. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostawić do ostudzenia.
Żółte kiwi obrać i pokroić na półplasterki. Ser halloumi pokroić w plastry, a następnie zgrillować. Kolendrę posiekać.
Sposób podania:
Ułożyć składniki w naczyniu – tak, aby wszystkie były widoczne. W oddzielnej miseczce podać sos Poke Kikkoman.
Posypać nasionami i kolendrą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację