
Budda bowl z komosą ryżową i słodkimi batatami
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
500 g
Soczewica zielona Service+
500 g
Bataty krojone
500 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
500 g
Rzodkiewka
500 g
Ogórek zielony
500 g
Borówka
500 g
Sałata rzymska
10 liści
DODATKI
(wg uznania)
Orzechy nerkowca
wg uznania
Sok z cytryny
wg uznania
Wiórki kokosowe
wg uznania
Rzeżucha
wg uznania
Sposób przygotowania:
Komosę ryżowa i soczewicę zieloną zostawić do rozmrożenia.
Bataty przygotować wg sposobu przygotowania podanego na opakowaniu.
Umyć rzodkiewkę, ogórek, sałatę i borówki, a następnie większe warzywa pokroić w plasterki.
Przygotować sos wg własnego przepisu.
Sposób podania:
W pojemniku typu bowl na dnie rozłożyć komosę ryzową wraz z soczewicą, a na wierch kolejno resztę składników. Dodać dodatki i sos wg uznania.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację