Budda bowl z komosą ryżową i słodkimi batatami

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Soczewica zielona Service+

500 g

Bataty krojone

500 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

500 g

Rzodkiewka

500 g

Ogórek zielony

500 g

Borówka

500 g

Sałata rzymska

10 liści

DODATKI

(wg uznania)

Orzechy nerkowca

wg uznania

Sok z cytryny

wg uznania

Wiórki kokosowe

wg uznania

Rzeżucha

wg uznania

Liczba porcji

5 porcji

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

500 g

Soczewica zielona Service+

500 g

Bataty krojone

500 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

500 g

Rzodkiewka

500 g

Ogórek zielony

500 g

Borówka

500 g

Sałata rzymska

10 liści

DODATKI

(wg uznania)

Orzechy nerkowca

wg uznania

Sok z cytryny

wg uznania

Wiórki kokosowe

wg uznania

Rzeżucha

wg uznania

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową i Soczewicę Zieloną pozostawić do rozmrożenia.
Bataty przygotować według sposobu podanego na opakowaniu.
Rzodkiewkę, ogórka, sałatę i borówki umyć, a większe warzywa pokroić w plasterki.

Sposób podania:

W naczyniu typu bowl na dnie rozłożyć Komosę Ryżową wraz z soczewicą, a na wierzch kolejno resztę składników. Dołożyć dodatki oraz sos wg uznania.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Soczewica zielona Service

Czerwona fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację