
Budda bowl z komosą ryżową i słodkimi batatami
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)
500 g
Soczewica zielona Service+
500 g
Bataty krojone
500 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
500 g
Rzodkiewka
500 g
Ogórek zielony
500 g
Borówka
500 g
Sałata rzymska
10 liści
DODATKI
(wg uznania)
Orzechy nerkowca
wg uznania
Sok z cytryny
wg uznania
Wiórki kokosowe
wg uznania
Rzeżucha
wg uznania
Sposób przygotowania:
Komosę Ryżową i Soczewicę Zieloną pozostawić do rozmrożenia.
Bataty przygotować według sposobu podanego na opakowaniu.
Rzodkiewkę, ogórka, sałatę i borówki umyć, a większe warzywa pokroić w plasterki.
Sposób podania:
W naczyniu typu bowl na dnie rozłożyć Komosę Ryżową wraz z soczewicą, a na wierzch kolejno resztę składników. Dołożyć dodatki oraz sos wg uznania.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację