Francuski gulasz warzywny
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
Brukselka Minute®
1 kg
Duet marchwi z pasternakiem
500 g
Biała fasola pakowana próżniowo
2 kg
Cebula
200 g
Czosnek
2 ząbki
Bulion warzywny
3,5 l
Goździki
5 sztuk
Masło
150 g
Sposób przygotowania:
Brukselkę przekroić na pół i przełożyć do dużego rondla, odstawić.
Duet marchewki i pasternaku podsmażyć na maśle.
Do rondla z wlać bulion warzywny, całą cebulę z powbijanymi goździkami i czosnek, gotować na wolnym ogniu ok 20 minut.
Następnie dodać białą fasolę i połówki brukselki, ponownie gotować ok. 15 minut.
Sposób podania:
Gdy warzywa będą już ugotowane, wyjąć cebulę, czosnek i podawać na ciepło.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację