Pieczona ricotta z grillowanym bakłażanem, cukinią i batatem

Składniki

Bataty krojone

200 g

Bakłażany grillowane Service+

150 g

Cukinia grillowana Service+

150 g

Cukinia w ćwiartkach

100 g

Ser Ricotta

4 sztuki

Pesto

70 g

Pomidorki cherry

100 g

Rukola

20 g

Krem balsamiczny

40 g

Orzeszki piniowe

10 g

Rozmaryn świeży

do dekoracji

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

40 minut

Składniki

Bataty krojone

200 g

Bakłażany grillowane Service+

150 g

Cukinia grillowana Service+

150 g

Cukinia w ćwiartkach

100 g

Ser Ricotta

4 sztuki

Pesto

70 g

Pomidorki cherry

100 g

Rukola

20 g

Krem balsamiczny

40 g

Orzeszki piniowe

10 g

Rozmaryn świeży

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Grillowane warzywa rozmrozić, zamarynować w pesto, a następnie podgrzać 5 min w piecu combi w temp. 160⁰C.

Bataty i duet cukinii podsmażyć na oleju do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, zarumienić.

Ser ricotta wyjąć z opakowania „do góry nogami” starając się nie naruszyć struktury. Ser posypać cukrem i zamarynować kremem balsamicznym. Piec razem z pomidorkami cherry i orzeszkami pinii przez 15 min. w temp. 200⁰C.

Sposób podania:

Upieczoną ricottę ułożyć na talerzu. Obok ułożyć przygotowane wcześniej warzywa. Udekorować rukolą i rozmarynem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Bataty krojone

Bakłażany grillowane Service+

Cukinia grillowana Service+

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację