Pieczona ricotta z grillowanym bakłażanem, cukinią i batatem
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
40 minut
Składniki
Bataty krojone
200 g
Bakłażany grillowane Service+
150 g
Cukinia grillowana Service+
150 g
Cukinia w ćwiartkach
100 g
Ser Ricotta
4 sztuki
Pesto
70 g
Pomidorki cherry
100 g
Rukola
20 g
Krem balsamiczny
40 g
Orzeszki piniowe
10 g
Rozmaryn świeży
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Grillowane warzywa rozmrozić, zamarynować w pesto, a następnie podgrzać 5 min w piecu combi w temp. 160⁰C.
Bataty i duet cukinii podsmażyć na oleju do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, zarumienić.
Ser ricotta wyjąć z opakowania „do góry nogami” starając się nie naruszyć struktury. Ser posypać cukrem i zamarynować kremem balsamicznym. Piec razem z pomidorkami cherry i orzeszkami pinii przez 15 min. w temp. 200⁰C.
Sposób podania:
Upieczoną ricottę ułożyć na talerzu. Obok ułożyć przygotowane wcześniej warzywa. Udekorować rukolą i rozmarynem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację