Risotto z kalafiora z ekologicznym pstrągiem
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Brunoise kalafior
160 g
Czosnek
2 ząbki
Szalotka
1 szt.
Por
½ szt.
Pomidor
1 szt.
Masło klarowane
1 łyżka
Filet z pstrąga
200 g
Sól, pieprz
szczypta
Świeża mięta
3 gałązki
Mleko sojowe
160 ml
Jarmuż
120 g
Olej rzepakowy
5 ml
Sposób przygotowania:
Na maśle klarowanym zeszklić czosnek i szalotkę. Pstrąga doprawić solą i pieprzem i pokroić w kostkę. Dodać do czosnku i szalotki wraz z porem i Brunoise Kalafiorem. Całość podlać mlekiem sojowym. Pomidora obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i dodać do pozostałych składników. Całość zredukować i na koniec dodać świeżą miętę.
Jarmuż, lekko skropiony olejem rzepakowym, wysuszyć w piekarniku w temperaturze 90°C.
Sposób podania:
Risotto serwować na ciepło z chipsami z jarmużu i udekorowane świeżymi ziołami.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Sebastiana Cichego.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację