
Sałatka grecka z fasolą i borówką amerykańską
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Biała fasola pakowana próżniowo
700 g
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
500 g
Ogórek zielony
2 szt.
Borówka amerykańska
2 szt.
Natka pietruszki
100 g
Oliwki
100 g
Ser feta
300 g
Oregano
200 g
Oliwa z oliwek
2 łyżki
Krem balsamiczny
150 ml
Skórka z cytryny
2 łyżki
Sól
wedle uznania
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Zetrzeć skórkę z cytryny. Przygotować sos. Ogórki pokroić w plastry, cebulę w pióra, paprykę pokroić w kawałki, natkę pietruszki oraz koperek posiekać. Dodać fasolę, oliwki i ser feta.
Sposób podania:
Wszystkie składniki połączyć z sosem i podać.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację