
Sałatka Mix n’Go z kaszą z cieciorką, jarmużem i kurczakiem
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cieciorką, jarmużem i oliwą z oliwek
200 g
Brunoise duet marchewki
50 g
Filet z kurczaka
120 g
Pomidorki cherry
50 g
Mix sałat
30 g
Oliwa z oliwek extra vergine
50 ml
Dressing cytrynowy
50 g
Czosnek
1 ząbek
Gałka muszkatołowa
10 g
Sól, pieprz
1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać mix kasz, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Warzywa Brunoise podsmażyć na patelni przez 5 minut i wymieszać z połową cytrynowego dressingu, odstawić.
Filet z kurczaka przyprawić do smaku, zgrillować i pokroić w plastry.
Sposób podania:
Ułożyć składniki w pojemniku na wynos lub na talerzu wg uznania. Mix sałat polać resztą dressingu cytrynowego.
Rada:
Pamiętaj, aby do dań w ofercie na wynos używać opakowań w 100% biodegradowalnych.
Dowiedz się więcej >>
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację