Sałatka na ciepło z Vegeburgerem Texas i Pepitkami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Texas
1 sztuka
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
100 g
Brokuły Minute®
30 g
Boczniaki
40 g
Kapusta pak choi
50 g
Cukinia mini
1 sztuka
Cebula
10 g
Czosnek
10 g
Masło
20 g
Patison żółty mini
20 g
Sól, pieprz
do smaku
Kolendra
do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.
2. Yummy Vegeburger Texas usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.
3. Wykorzystując tę samą patelnię podsmażyć na maśle wszystkie warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Po chwili dodać Pepitki i smażyć jeszcze przez chwilę.
4. Pokroić wegeburgera w kwadraty i dodać do sałatki.
5. Sałatkę podawać na ciepło. Przed podaniem udekorować kolendrą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację