Sałatka na ciepło z Vegeburgerem Texas i Pepitkami

Składniki

Yummy Vegeburger Texas

1 sztuka

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

100 g

Brokuły Minute®

30 g

Boczniaki

40 g

Kapusta pak choi

50 g

Cukinia mini

1 sztuka

Cebula

10 g

Czosnek

10 g

Masło

20 g

Patison żółty mini

20 g

Sól, pieprz

do smaku

Kolendra

do dekoracji

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Yummy Vegeburger Texas

1 sztuka

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

100 g

Brokuły Minute®

30 g

Boczniaki

40 g

Kapusta pak choi

50 g

Cukinia mini

1 sztuka

Cebula

10 g

Czosnek

10 g

Masło

20 g

Patison żółty mini

20 g

Sól, pieprz

do smaku

Kolendra

do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.

2. Yummy Vegeburger Texas usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.

3. Wykorzystując tę samą patelnię podsmażyć na maśle wszystkie warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Po chwili dodać Pepitki i smażyć jeszcze przez chwilę.

4. Pokroić wegeburgera w kwadraty i dodać do sałatki.

5. Sałatkę podawać na ciepło. Przed podaniem udekorować kolendrą.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację