Sałatka wegańska z Pepitkami i wegeburgerem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
1 sztuka
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
50 g
Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"
50 g
Sałata
40 g
Pomidorki cherry
50 g
Ogórek zielony
50 g
Rzodkiewka kiszona
20 g
Glony Wakame
40 g
Olej sezamowy
40 ml
Sezam
5 g
Orzechy włoskie
40 g
Sos sojowy
20 ml
Sól, pieprz
do smaku
Liście botwinki
do dekoracji
Mizuna czerwona
do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcję 5:1. Przelać zimną wodą. Odstawić.
2. Yummy Vegeburger Falafel usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony. Odstawić.
3. Groszek cukrowy podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu. Wszystkie składniki oprócz Vegeburgera połączyć ze sobą i wymieszać z olejem sezamowym i sosem sojowym.
4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Wegeburger pokroić w paski i ułożyć na wierzch sałatki.
6. Udekorować sałatkę liśćmi z botwinki i mizuną czerwoną.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację