Sałatka z zielonymi pepitkami i koprem

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

500 g

Mieszanka zielonych sałat

według porcji

Koper włoski

3 sztuki

Świeża marchewka

300 g

Cebula czerwona

100 g

Koperek świeży

30 g

Sos winegret

według uznania

Musztarda

20 g

Ocet z białego wina

20 g

Sok z cytryny

90 g

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

8 minut

Składniki

Pepitki z grochu łuskanego & cukinii

500 g

Mieszanka zielonych sałat

według porcji

Koper włoski

3 sztuki

Świeża marchewka

300 g

Cebula czerwona

100 g

Koperek świeży

30 g

Sos winegret

według uznania

Musztarda

20 g

Ocet z białego wina

20 g

Sok z cytryny

90 g

Sposób przygotowania:

Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.

Przygotować sos winegret mieszając dokładnie wszystkie składniki.

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, koperek oderwać od łodygi, koper włoski pokroić w drobne plastry.

Wszystkie składniki (z wyjątkiem zielonej sałaty) dokładnie wymieszać i przyprawić sosem.

Sposób podania:

Na talerzu ułożyć porcję zielonej sałaty, następnie przygotowaną mieszankę i posypać świeżo mielonym pieprzem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację