Sałatka z zielonymi pepitkami i koprem
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
8 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
500 g
Mieszanka zielonych sałat
według porcji
Koper włoski
3 sztuki
Świeża marchewka
300 g
Cebula czerwona
100 g
Koperek świeży
30 g
Sos winegret
według uznania
Musztarda
20 g
Ocet z białego wina
20 g
Sok z cytryny
90 g
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.
Przygotować sos winegret mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, koperek oderwać od łodygi, koper włoski pokroić w drobne plastry.
Wszystkie składniki (z wyjątkiem zielonej sałaty) dokładnie wymieszać i przyprawić sosem.
Sposób podania:
Na talerzu ułożyć porcję zielonej sałaty, następnie przygotowaną mieszankę i posypać świeżo mielonym pieprzem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację