
SALMOREJIO DE CALABAZA
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Puree z dyni 100% warzyw
400 g
Puree z marchewki 100% warzyw
400 g
Pomidory krojone
800 g
Czarny czosnek
3 łyżeczki
Świeżo wyciśnięty czosnek
3 łyżeczki
Oliwa z oliwek
200 ml
Panko
50 g
Winegret Xeres
10 łyżek
Szalotka świeżo posiekana
20 g
Cukier
1 łyżka
Mikro zioła
wg uznania
Sól, pieprz
wg uznania
Chlebek bruschetty
10 kromek
Mikro zioła (buraczki)
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Puree rozmrozić wcześniej (24 h w temp. +3°C). Przepuścić puree przez piec w temp. 120°C z 10% pary przez 2 minuty do osiągnięcia temp. 70°C wewnątrz produktu
Chlebek pokroić wzdłuż i zgrillować z dwóch stron.
Puree, pomidory, czosnek, oliwę z oliwek, panko, winegret, cebulkę i cukier zmiksować blenderem. Przyprawić solą i pieprzem wg uznania. Miksować całość w celu uzyskania gładkiej mieszanki i pozostawić w chłodnym miejscu.
Mikro zioła delikatnie posiekać i wymieszać.
Sposób podania:
Zupę serwować na zimno w miseczce z grzanką udekorowaną mieszanką mikro ziół. Zupę również udekorować listkami mikro ziół buraczka.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację