Puree z dyni 100% warzyw

GAMA
Masa netto
2500 g
Liczba porcji w opakowaniu
25
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
4 szt.
Charakterystyka produktu
Puree są w 100% naturalne i składają się w 100% z warzyw! Bez zagęszczaczy, polepszaczy smaku, BEZ GLUTENU! Gwarancja NATURALNEGO, ORYGINALNEGO SMAKU WARZYW. Nie spożywać bezpośrednio po rozmrożeniu – przed użyciem podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Składniki
Dynia 50%, red kuri squach (odmiana dyni) zredukowane do puree.
Alergeny
Może zawierać seler i produkty zawierające seler.
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYJNY: w temp. 160°C piec 20 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w odsłoniętym GN
W niepodgrzanym piekarniku konwekcyjnym: piec 45 minut w 120°C dla 2,5 kg zamrożonego produktu w odsłoniętym GN
KUCHENKA MIKROFALOWA: 10 minut na 500g zamrożonego produktu na przykrytym talerzu przy mocy 800W
Obowiązkiem każdego użytkownika jest przestrzeganie zalecanego sposobu przygotowania w celu zagwarantowania jakości produktu.
Zastosowanie
Szerokie zastosowanie na ciepło i na zimno: jako puree warzywne lub jako dodatek do puree ziemniaczanego, zupy: krem, tradycyjne, chłodniki, flany, galantyny, terriny, pasztety, musy, suflety, kluseczki, zapiekanki, tarty, ciasta, sosy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
33 kcal / 137 kj
Tłuszcz
0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe
0,1 g
Węglowodany
4,7 g
W tym cukry
2,3 g
Błonnik spożywczy
1,9 g
Białka
1,4 g
Sól
0,01 g
Witamina A
167 – 21% µg
Miejsce przetworzenia
Francja
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h.
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083681001631
3083681001648
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami