Skarby ogrodnika
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
800 g
Puree z marchewki 100% warzyw
210 g
Śmietana roślinna
100 g
Parmezan tarty
100 g
Pesto szpinakowe
wedle uznania
Płatki soli
do smaku
Groszek cukrowy młody mrożony "Snow Peas"
200 g
Brokuły Minute®
200 g
Oliwa z pestek winogron
wedle uznania
Pieprz świeżo mielony
do smaku
Wywar z gotowania Pepitek
200 g
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania: Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą i odstawić. Zachować 200 ml wywaru z gotowania Pepitek. Puree z marchewki rozmrozić, podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, wymieszać z wywarem, dodać śmietanę i przyprawić wg uznania. Całość dokładnie zmiksować, aby uzyskać gładką teksturę. Powstałą masę dodać do ugotowanych Pepitek i połączyć z tartym parmezanem. Groszek podgrzewać przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu, brokuły lekko zblanszować, a następnie podsmażyć na oliwie z pestek winogron.
Sposób podania:
Pepitki ułożyć na talerzu. Chrupiące warzywa ułożyć obok i przyprawić płatkami soli, świeżo mielonym pieprzem i kilkoma kroplami pesto szpinakowego.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację