Tatar z pepitek z papryką grillowaną i łososiem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
25 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
50 g
Duet grillowanej papryki w paskach Service+
50 g
Pomarańcza
1 sztuka
Mango świeże
1/2 sztuki
Granat
1/4 sztuki
Łosoś wędzony
20 g
Świeża mięta
10 listków
Świeże chilli
5 g
Oliwa cytrynowa
10 ml
Sól morska
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować w osolonej wodzie w proporcji 5/1 przez 8 minut. Przelać zimną wodą. Odstawić.
Paprykę rozmrozić. Pomarańczę wyfiletować, granat wypestkować, a pozostały z owoców sok zachować.
Łososia i mango pokroić w drobną kostkę, miętę i chili drobno posiekać.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą i doprawić oliwą cytrynową i solą morską.
Sposób podania:
Wymieszane składniki uformować za pomocą ringu i udekorować pozostałymi pestkami granatu oraz kawałkami owoców.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację