Vegeburger podawany na carpaccio z buraków z kozim serem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
1 sztuka
Buraki gotowane
50 g
Kozi ser
50 g
Majonez z buraka
10 ml
Majonez z wędzonych warzyw
10 ml
Olej z wędzonych warzyw
400 ml
Liście botwinki
do dekoracji
Mizuna
do dekoracji
Ekologiczny koncentrat buraczany
5 ml
Żółtka
4 sztuki
Musztarda
20 g
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
1. Buraki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na talerzu. Skropić olejem z wędzonych warzyw. Chcesz przyspieszyć ten etap? Sprawdź BURACZKI CZERWONE W PLASTRACH PAKOWANE PRÓŻNIOWO »
2. Przygotować majonez z buraka oraz majonez z wędzonych warzyw: ubić żółtka i powoli dodawać olej, a następnie dodać musztardę i resztę składników.
Majonez z buraka:
– Ekologiczny koncentrat buraczany – 5 ml
– Żółtka – 2 sztuki
– Musztarda – 10 g
– Olej rzepakowy – 200 ml
– Sól, pieprz – do smaku
Majonez z wędzonych warzyw:
– Żółtka – 2 sztuki
– Musztarda – 10 g
– Olej rzepakowy – 200 ml
– Sól, pieprz – do smaku
Ubijać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Sosy przełożyć do rękawów cukierniczych.
3. Yummy Vegeburger usmażyć na patelni po 6 minut z każdej strony bez dodatku oleju. Odstawić.
4. Buraki udekorować majonezem z buraków, majonezem z wędzonych warzyw oraz kozim serem.
5. Yummy Vegeburger pokroić w kostkę i rozłożyć na carpaccio.
6. Danie udekorować liśćmi z botwinki i mizuną.
7. Gotowe!
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację