Vol-au-vent z kaszą, cukinią i kurkami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek
120 g
Kurki w zalewie
60 g
Cebula biała
20 g
Tymianek świeży
do smaku
Wino białe wytrawne
30 ml
Śmietana 30%
80 ml
Musztarda
3 g
Ser pleśniowy lazur
15 g
Masło
30 g
Vol-au-vent
1 szt.
Sposób przygotowania:
Na połowie masła usmażyć 10 g cebuli oraz 30 g posiekanych kurek, dodać tymianek i białe wino, a następnie mix kasz z cukinią. Przyprawić solą i pieprzem, dodać ser lazur.
Z drugiej połowy masła, pozostałej cebuli i kurek przygotować sos kurkowy. Na maśle podsmażyć kurki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz otarty świeży tymianek, całość podlać winem. Smażyć do momentu odparowania wina. Na koniec dodać śmietanę, sól, pieprz i musztardę. Zredukować.
Sposób podania:
Vol-au-vent podgrzać w piecu, a następnie wypełnić kremową kaszą z warzywami, podawać z sosem kurkowym.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację