Naturalnie słodka, rozpływająca się w ustach – dynia to idealny dodatek do rozgrzewających dań w sezonie jesienno-zimowym. Zobacz, co dobrego możesz z niej wyczarować!
Dynia nie tylko na Halloween! Choć jest wyjątkowo piękną dekoracją, to przede wszystkim wspaniale smakuje. Która odmiana jest najbardziej uniwersalna? Polecamy dynię Hokkaido!
- dynia Hokkaido jest źródłem witamin z grupy B i prowitaminy A
- charakteryzuje ją też duża zawartość wolnych rodników
- posiada właściwości odkwaszające organizm
- ma dobry wpływ na układ trawienny i wspomaga odporność organizmu
- sprawdzi się świetnie w rozgrzewających zupach, pysznych ciastach i przetworach

Dynia od Bonduelle Food Service to produkt gotowy do użycia – nie trzeba jej obierać ani kroić. To oszczędność czasu i energii każdego kucharza. Wystarczy puścić wodze fantazji i gotować! Dynia hokkaido jest słodsza od dyni olbrzymiej. Puree z dyni doskonale sprawdzi się w ciastach i orientalnych kremach. Dynia w kostkach urozmaici smak i wygląd zapiekanek, pieczeni, a nawet zimowych sałatek.
Poznaj Dynię od Bonduelle Food Service, oszczędź czas, miejsce i energię. Nie oszczędzaj na smaku!
Pobierz dodatkowe informacje
Pobierz plik
Dynia Bonduelle Food Service – dowiedz się więcej