Komosa ryżowa z kaszą bulgur z carpaccio z makreli

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

250 g

Kasza bulgur

250 g

Groszek zielony Minute®

80 g

Filet z makreli

400 g

Majonez

30 g

Pomidorki koktajlowe

100 g

Tymianek

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Komosa ryżowa Service+ (Quinoa)

250 g

Kasza bulgur

250 g

Groszek zielony Minute®

80 g

Filet z makreli

400 g

Majonez

30 g

Pomidorki koktajlowe

100 g

Tymianek

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Sposób przygotowania:

Komosę Ryżową i Kaszę Bulgur przygotować na patelni według sposobu podanego na opakowaniu. Groszek podgrzać do temp. 70°C wewnątrz produktu i doprawić solą.
Pomidory koktajlowe zmiksować z oliwą, solą i pieprzem.

Makrelę filetować i pokroić na kawałki, zamarynować w oliwie, pieprzu i tymianku.

Sposób podania:

Carpaccio z makreli podawać z kleksem majonezu, sałatką z Kaszy Bulgur i Komosy Ryżowej, coulis pomidorowym i groszkiem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kasza bulgur Service

Komosa ryżowa Service (Quinoa)

Groszek zielony Minute®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację